WELCOME STRANGER|LAYAN DIRI STRANGER|DON'T FORGET TO FOLLOW AND LEAVE YOUR COMMENT IN MY POST|
kalau awak COMEL sila LIKE sikit , kalau awak TAK COMEL LIKE banyak ♥

hikmah disebalik rahsiaMu ♥*click pause lagu d'bawah before dengar lagu d'atas 
kenapa setiap kejadian akan kita ingati , kenapa setiap kejadian ada yang manis , ada juga yang pahit . itulah yang d'namakan KENANGAN SILAM , kenangan yang sudah lapuk tapi masih lagi berada d'dalam ingatan kita . dan takkan mudah untuk kita melupakan sesuatu perkara yang pernah t'jadi dalam diri kita . sekali lagi hati sebak dan t'ingat ketika diri d'hina  . bukan senang nak terima diri kita d'hina oleh s'seorang .   nak-nak dari orang yang kita sayang dan kita cintai .

islam tidak pernah menggambarkan cinta itu hina dan keji  sehinggalah cinta itu d'kuasai nafsu dan d'ukur dengan nilai-nilai cetek dan sementara tanpa d'hubungkan dengan nilai iman dan kehidupan akhirat yang kekal abadi . cinta s'benarnya begitu suci , cuma kita yang salah mentafsir , kita salah menilai k'sucian cinta itu mengikut apa yang telah t'jadi pada kita . kita telah menekankan kata cinta itu pabila kita telah gagal di dalam penghayatan sendiri .

apabila merasakan jiwa kosong dan t'rasa amat sunyi maka kehidupan umpama lorong duka lara , simpang siurnya adalah k'keliruan dan k'kecewaan sedangkan deru anginnya adalah nyanyian kedukaan . m'beri kesan yang 'mdalam pada satu hakikat cinta . pada satu keyakinan d'dalam jiwa , sedang hati itu kian menjauh . tidak ada lagi k'indahan pada mahligai t'sergam juga k'bahagiaan pada segala k'mewahan dan solekan dunia . hanya m'biarkan diri itu menjadi tanda tanya . siapa yang m'rasakan k'sengsaraan yang d'tanggung . siapa yang m'ngerti akan perasaan yang d'lalui .

jiwa adalah sarang k'bahagiaan , taman k'tenangan dengan seribu janji senyuman . m'beri satu laluan yang tiada penatnya bagai sungai jernih yang mengalir laju ke laut . bagai deruan ombak yang tak henti henti m'badai pantai . kemanakah hilangnya nikmat satu kehidupan yang m'janjikan bahagia ? dari manakah datangnya kepuasan jika diri hanya memeluk tubuh menanti tibanya cinta ?

kita tetap manusia , m'merlukan hidayah untuk d'isikan pada jiwa agar diri mengenal erti takut dan tunduk . kerana takut itulah yang akan mengajarnya erti k'beranian dan tunduk itulah yang akan mengajarnya erti k'tinggian . mengerti akan sakit dan bahana jika t'gelincir jatuh . k'beranian untuk menempuh pahit dan getirnya kehidupan serta k'tinggian untuk memetik buah kebahagiaan dalam rimbunan pepohon keimanan , merasa betapa manisnya terasa bila jiwa itu ada rasa ketenangan .

bukankah cinta itu suci , sesuci embun pagi ? bukankah cinta itu mulia dan tinggi ? bukankah cinta itu datang dari kebersihan hati lalu melahirkan kemuliaan budi , kasih dan kepekaan jiwa ? beruntunglah pada hati yang memiliki ketenangan jiwa yang d'cari , mendayu rasa sebak d'dada bila masih ada lagi k'rungsingan dan ketakutan yang amat sangat tentang rasa jiwa yang hilang . semakin hilang d'rasai semakin sakit t'siksa .

jodoh itu adalah rahsia allah t'hadap kita . dan sesungguhnya kita tidak tahu dan dapat meramal apa yang d'masa hadapan . siapa jodoh kita , berada d'sisi kita sama ada sihat atau sakit . d'mana susah atau senang , d'waktu suka atau duka , dan siapa wajah yang akan b'sama sama kita hingga ke akhir hayat ? ya itulah rahsia d'dalam kehidupan kita .
ya allah jika aku jatuh cinta , cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu .
credit to : jiwa-jiwa0 sayang saya:

 
THIS BLOG DESIGNED BY FAZASTRIA